Sinds 1902

De grondlegger van het bedrijf van de familie Ossewaarde was grootvader Piet, die al in 1902 begon met het rondbrengen van melk.

’s Morgens om half vier begon Piet met het melken van zestien koeien. Daarna werden de stallen schoongemaakt en om 7 uur begon de route door het dorp. Een luid klingelende bel was het sein dat de melkboer voor het huis stond. Grootvader Piet begon met een melkwagentje waar de glimmende bussen op stonden, zoon Johannes zette in 1949 het bedrijf per bakfiets door.

1969

Nadat zoon Hans het bedrijf in 1969 overnam, kwam er een Ford-Transit met aanhangwagen. Het luid “klingelende” geluid was er nog steeds, al was de bel intussen vervangen door de claxon van de auto. Zo kwam Hans ook op de camping……. Met indringend geluid werden mensen uit hun tentjes en caravans gelokt om bij Hans hun boodschappen te doen.

De bakfiets werd later vervangen door paard en wagen en nog veel later door een bestelwagen. Daarnaast was er ook altijd nog het winkeltje in het dorp. Deze foto is op bevrijdingsdag genomen. In mei 1962 sloeg het noodlot toe en brandde het huis met het winkeltje af. In 1965 werd de nieuwe winkel heropend en begon het gezin aan een nieuwe start.

Camping de Veerhoeve

1970

Toen het op de camping steeds drukker werd en er in de wijde omtrek ook steeds meer gebouwd en uitgebreid werd, was de tijd rijp voor een vast verkooppunt op de camping. Pasen 1970 was het startsein voor de eerste “kampwinkel” zoals die toen nog genoemd werd. Uit een oude touringcar werden de stoelen gesloopt, er werden boorden in getimmerd en waar vroeger de chauffeur zat, stond de kassa. Zo ging dat de eerste zomer. De bus was een groot succes en het jaar daarop werd een bescheiden houten gebouwtje neergezet dat dienst deed als winkel.

1971

Het was een mooie zomer in 1971 en al snel bleek dat ook dat gebouwtje te klein was. Weer een jaar later kwam er een nog groter gebouw, weliswaar weer een houten gebouw maar ruim van opzet, met woonruimte erbij voor Hans en zijn vrouw Albertien. Toen werd ook de Ford Transit ingeruild voor een Citroën rijdende winkel. Die winkel heeft betrekkelijk lang dienst gedaan maar in 1981 was het weer tijd voor uitbreiding en vernieuwing. De familie Driedijk verkocht het boerenbedrijf en de camping aan de Heidemaatschappij en de voormalige boerderij werd verbouwd tot winkel. Het werd echter nog steeds elk jaar drukker en de rijen wachtenden buiten op het parkeerterrein, werden steeds langer.

1997

In 1997 was het dan eindelijk tijd voor nieuwbouw. In november werd de eerste paal geslagen door zoon Ronald. De winkel zoals we die nu kennen, werd op 2 april 1998 door de burgemeester van Goes geopend. De supermarkt werd meteen uitgebreid met een slijterij.

Hans werd intussen, behalve door zijn vrouw, ook terzijde gestaan door zoon Ronald en schoondochter Judith. De traditie van vader op zoon werd voortgezet waarmee het bedrijf van Piet Ossewaarde, dat begon in 1902, een mooie toekomst tegemoet ging.

2009

De ontwikkelingen stonden echter niet stil nadat Norbert Roetenberg zijn intrede had gedaan als nieuwe campingeigenaar, werden er plannen ontwikkeld om zowel het kampeercentrum als Spar De Veerhoeve een facelift te geven. Op 28 januari 2009 werd er opnieuw een 1e paal geslagen waarmee het vijfjarenplan van start ging.
Het eerste deel van het vijfjarenplan was de uitbreiding van de supermarkt, die nodig was om aan de wensen van de klanten te voldoen.

Met het nieuwe deel kreeg de winkel in één keer 200 m2 meer winkeloppervlakte. Deze extra ruimte werd hoofdzakelijk gevuld met doe-het-zelf artikelen zoals, ijzerwaren, verf, kwasten, lijmen en kitten van Bison, een breed assortiment plamuren van Alabastine, loodgietersbenodigdheden voor water, elektra en verwarming van Plieger. Maar ook lampen, spaarlampen, led-lampen, TL-lampen en stofzuigerzakken konden voortaan in de supermarkt worden aangeschaft.
Ook werd het assortiment speelgoed, DVD’s en kampeerartikelen uitgebreid en kwam er een afdeling met gereedschap zoals boren en boormachines. De bakkerij onderging een metamorfose en er werden een nieuwe koeling en diepvries geplaatst. Bovendien werden er drie nieuwe kassa’s geïnstalleerd zodat er in het hoogseizoen van lange rijen bij de kassa, geen sprake meer was.

Snelle service, een uitgebreid assortiment en klantvriendelijkheid stonden en staan voorop in de vernieuwde winkel! Service die zich overigens niet beperkt tot Wolphaartsdijk want met de nieuwe grotere bestelauto bezorgt Spar de Veerhoeve ook in Goes. Met de mobiele pin kunnen de boodschappen worden betaald, maar kan er ook – zonder extra kosten – geld opgenomen worden, als dat vooraf even wordt doorgegeven. De vernieuwde en uitgebreide winkel werd op 28 maart 2009 heropend met een feestelijk programma voor jong en oud.

2021

In september 2020 sloot de winkel nadat de camping verkocht was aan een investeringsmaatschappij. De camping maakt plaats voor een mooi nieuw park die wordt beheerd door de Roompot en draagt de naam Veerse Kreek.

De winkel heeft een grondige verbouwing ondergaan om zo mee te gaan met de tijd en een extra uitgebreid aanbod te kunnen leveren aan de bewoners van Wolphaartsdijk, de gasten in het park, de naastgelegen camping en de haven.

De naam van de winkel is traditiegetrouw mee gegaan met de omgeving. De opening vond plaats op vrijdag 26 maart 2021.